Gotowanie wcale nie musi być nudne! Już dziś zgłoś się do najsmaczniejszego Projektu na Politechnice Warszawskiej.
Projekt Widelec jest konkursem kulinarnym dla Studentów Politechniki Warszawskiej. Powstał z inicjatywy NZS PW, przy współpracy z Domem Studenckim Pineska-Tulipan.
Studenci znani są z tego, że najlepiej jest szybko i tanio, i nie chodzi tu tylko o jedzenie. Dlatego dużą popularnością cieszą się fast-foody, potrawy typu instant oraz wszelkiego rodzaju zapychacze. Nie trzeba mówić, że nie jest to najzdrowsza dieta. Jednak możemy wśród studentów PW znaleźć takich, którzy przyrządzają posiłki samemu. Są to osoby które zaczęły gotować z przymusu (przeprowadzka do akademika, wynajmowane mieszkanie etc.) jak i osoby, które już wcześniej odkryły radość jaką daje gotowanie. Część z nich odnalazła w tym pasję. Konkurs ten ma na celu pokazać, że przygotowywanie posiłków wcale nie jest nudne, a dodatkowo pozwala zaoszczędzić trochę pieniędzy.
Podczas finału konkursu uczestnicy będą mieli tylko 60 minut na przygotowanie smacznego i estetycznego dania głównego z dostarczonych im składników. Aby utrudnić im zadanie, dodamy jeden składnik obowiązkowy, może być to zwykły makaron, a może być to równie dobrze sos ostrygowy. Nasze Jury wyłoni jedną osobę, która zasługuje na miano najlepszego kucharza na Politechnice Warszawskiej. Na zwycięzcę czeka atrakcyjna nagroda i niezapomniane emocje.
Jeśli chcesz spróbować swoich sił w starciu z innymi amatorami kuchni, nie wahaj się i zapisz się do kolejnej edycji konkursu.
Aby być na bieżąco, śledź nasz fanpage: Projekt Widelec
Najbliższa edycja:
Data: 28.05.2017
Miejsce: DS Pineska – Tulipan
Temat przewodni: Szpinak
Zapisy: www.bit.ly/WidelecZapisy2017
Wydarzenie na Facebooku: Projekt Widelec – wiosna 2017
Masz pytania? Napisz do nas!
widelec@nzspw.pl